בהריון, מצפים לבן? אתם חייבים לקרוא את זה
רובם של הסיבוכים בברית המילה נובעים מפרט קטן שרובנו לא שמים אליו לב – זיהומים והידבקויות שנובעים מסטריליזציה ירודה, שתוצאותיהן יכולות להופיע גם מספר חודשים לאחר הברית ולא מיד, סיבוכים שאף עוררו גלים ודיונים ציבוריים שהגיעו עד הפרלמנט הגרמני ומדינת ניו-יורק ועוד.
רבים מההורים סומכים על הרופא או המוהל שהם הזמינו ואינם מתעכבים על הפרטים. באילו כלים המוהל משתמש? האם אילו כלים תקניים ומאושרים? האם אלו כלים המיועדים לבנכם בלבד (כנהוג בחדרי ניתוח) או שאלו כלים שעוברים מתינוק לתינוק? במידה ואלו כלים רב פעמיים, כיצד הוא מחטאם? באלכוהול וערק או ע"י מכשיר סטריליזציה?
לצורך העניין דמיינו רופא שיניים שעובר מבית לבית, מבצע טיפולי שורש או סתימות עם אותם כלים שמחוטאים ע"י אלכוהול או ערק, או לחלופין אחות במרפאה המבצעת בדיקת דם עם המחט שדקרה בה את האדם לפנינו? עכשיו תחליפו את רופא השיניים והאחות במוהל או רופא המטפל בבנכם בן שמונת הימים ותקבלו תמונת מצב על הבעייתיות שבזה.
מה צריך לבדוק כשבוחרים מוהל או רופא לברית:
ניסיון: מה הניסיון הפרקטי בפועל בביצוע ברית מילה?
רישיון: רישיון של מוהל מוסמך או לחלופין כאשר מדובר ברופא, רישיון מוהל בנוסף. ישנם רופאים ומוהלים שמשתמשים בכלים אסורים ולא תקניים הגורמים צער רב ואף נזק לתינוק ולכן יש להזמין מוהלים ורופאים המוסמכים על ידי הוועדה לפיקוח על המוהלים של משרד הבריאות והרבנות הראשית.
סטריליזציה: מוהלים או רופאים מבצעים לעתים ארבע וחמש בריתות ביום. לחלק מהם יש מספר סטים של כלים לכל ברית וחלק משתמש באותם כלים אשר מחוטאים באלכוהול לפני הברית. בשני המקרים מדובר בשימוש חוזר של אותם כלים. משרד הבריאות קובע שהכלים חייבים לעבור סטריליזציה במכשיר ייעודי שנקרא "אוטוקלב" במשך שעה, בתנאים מסוימים מאוד. מיותר לציין כי במציאות שבה מבצעים מספר בריתות ביום הדבר הוא בלתי אפשרי לביצוע מבחינה טכנית. מכאן נובע הצורך ואף החובה להשתמש בערכה סטרילית לשימוש חד פעמי בלבד המאושרת ומומלצת על ידי משרד הבריאות הוועדה לפיקוח על המוהלים ומייתרת את הצורך בפעולות אלו ומסירה כל חשש אודות הידבקויות במחלות וזיהומים העלולים לבוא בעקבות ביצוע ברית מילה בתנאי שדה לא סטריליים.