שלב שני של הלידה
הגעת לשלב בו את נדרשת להיות פעילה. הגעת לשלב הלחיצות המסייעות להתקדמות העובר דרך תעלת הלידה ועד הולדת התינוק. תחושת צירי הלחץ תלך ותגבר ככל שהראש יורד בתעלת הלידה, מלווה לעיתים בלחץ על פי הטבעת, תחושת צורך ליציאה, בחילות ואף הקאות לעיתים. גם כאן, אין קצב התקדמות אחיד לכולן והוא שונה בין יולדת ליולדת ותלוי בתנוחת התינוק, במשקלו ובמספר הלידות הקודמות (ככלל לידות חוזרות מתקדמות מהר יותר מאשר לידה ראשונה). שלב זה יכול להמשך מספר דקות בנשים שילדו בעבר ועד 2-3 שעות בנשים שזו לידתן הראשונה.
ההמלצה היא שנשים שאינן חייבות להיות מרותקות למיטה עקב אפידורל או סיבות אחרות ילדו בתנוחות זקופות, זה יכול להיות בעמידה, כריעה על ארבע, בישיבה על כיסא לידה ותנוחות נוספות.
גם מי שחייבות להיות במיטה עקב קבלת אפידורל מומלץ שתשנה תנוחות לחיצה זאת על ידי סיבוב על הצד או ישיבה על המיטה.
השלב האחרון
החלק האחרון אותו עובר התינוק בדרכו החוצה הוא איזור החיץ (הפרינאום). אזור זה בנוי מרקמה גמישה מאד, המתרחבת כדי לאפשר לתינוק לצאת. בבתי חולים רבים המיילדת תשמן את האזור כדי להגביר את גמישותו תוך כדי הלידה. ישנן נשים רבות המבצעות עיסוי פרינאום בשבועות הקודמים ללידה על מנת לרכך את האזור. במידה והפתח לא גמיש דיו, ויש חשש לקרע טבעי, ברוב המקרים יעדיפו לבצע חיתוך חיץ, עליו קל יותר לשלוט מאשר על קרע לא צפוי.
חיתוך חבל הטבור
מיד עם לידת התינוק, מסתיים השלב השני של הלידה – אז יש לחתוך את חבל הטבור בכדי לאפשר לתינוק להתחיל את חייו העצמאיים מחוץ לרחם. במידה ומהלך הלידה היה תקין והתינוק נולד במצב טוב וללא כל מצוקה, ניתן לעכב את חיתוך חבל הטבור. משך עיכוב החיתוך הוא תלוי נהלי בית החולים כאשר הממוצע הוא 3 דקות. העיכוב נעשה בכדי לאפשר חזרת דם נוספת מהשלייה אל העובר, כמובן שניתן גם לאפשר לבן זוגך לחתוך את חבל הטבור במידה והוא רוצה בכך.