כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

התוספים שאת צריכה לשקול לקחת בתקופת ההריון

בדרך כלל נשים בהיריון נמצאות במעקב רפואי, נפגשות עם רופא לפחות פעם ברבעון, עוברות את בדיקות ההיריון השגרתיות ומקבלות את הייעוץ הרפואי הטוב והמתאים ביותר עבורן ועבור העובר שלהן.
במהלך הייעוץ  יסביר הרופא אילו תוספים יש ליטול בזמן ההיריון ואם עדיין אין היריון אילו תוספים מומלץ ליטול כמה חודשים לפני שהחל...
זמן קריאה:
3 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מדוע זקוקים לתוספים בהריון?

בזמן ההיריון הגוף עובר תהליכים רבים, מורכבים ומפרכים, שבהם הוא יוצר, מגדל ונערך להולדת התינוק. הרחם גדל, השיליה הנוצרת מעבירה את המזון והדם לעובר, נפח הדם בגוף עולה ועוד שינויים נוספים. אם עד נקודת זמן זו הגוף הותאם לפעילויות, תזונה, סדר היום הקבוע ולמצב הגופני הקיים, כעת עליו להכיל שניים ולדאוג לבריאותם כמו גם להתפתחות התקינה של העובר, וכל זאת ללא פגיעה בגופה של האם. לצורך כך, עליו להיעזר בכל המשאבים העומדים לרשותו, ולעיתים יש צורך לחזק את המשאבים הללו על-ידי תוספי תזונה מן החוץ.

חומצה פולית עוד לפני ההריון

חומצה פולית מומלצת לנשים בכל שנות הפוריות שלהן, אך לקראת הכניסה להריון ובמהלכו ההמלצה אף מתחזקת. מומלץ לקחת חומצה פולית כשלושה חודשים לפני הכניסה להריון המתוכננת ולפחות למשך שלושת החודשים הראשונים שלו. זהו ויטמין חשוב ממשפחת ויטמין B. החומצה הפולית ידועה כמפחיתה את הסיכון למומים בעובר, היא מסייעת מאוד להתפתחותה התקינה של מערכת העצבים והמוח כמו גם של חוט השדרה.

חשיבות הברזל

ככל שההריון מתקדם, נפח הדם בגוף עולה כדי לספק הן את צורכי האם והן את צורכי העובר. חוסר ברזל אצל האם עשוי לגרום לאנמיה המובילה לעייפות, חולשה כאבי ראש וכדומה. מחסור בברזל אצל העובר עלול לגרום לפגיעות קוגניטיביות. ההמלצה היא לקחת תוסף ברזל החל מהחודש הרביעי להריון ועד כשישה שבועות לאחר הלידה.

ויטמין D לחיזוק העצמות

ידוע כי ויטמין D מגיע מהשמש ואנחנו הרי חיים במדינה שמשית גם בחודשי החורף. יחד עם זאת, הוויטמין אינו נמצא כמעט במזון, ולכן מומלץ לקחת תוסף. ויטמין D עוזר לספיגת הסידן בגוף, שהוא האחראי על בניית וחיזוק העצמות הן של האם והן של התינוק. פחות ידוע כי הוויטמין תורם לתפקודים שונים של מערכת החיסון. מכל הסיבות הללו כדאי לבדוק האם יש צורך ליטול גם את התוסף הזה ואם נמצא שכן, להתחיל לקחת אותו.

המלצות חדשות ליוד

בלוטת התריס אחראית לתפקוד תקין של המוח, הלב, השרירים ועוד איברים מהותיים בגופנו. יוד – תירוקסין – הוא מינרל המיוצר בגוף על-ידי בלוטת התריס ואף הוא חיוני לגוף בדרכים שונים. העובר מתחיל לייצר יוד רק מאמצע החודש החמישי בערך, ועד אז הוא תלוי לחלוטין באספקה המגיעה מאימו. מחסור בתירוקסין עלול ליצור פגיעות שיובילו לבעיות של הפרעות קשב וריכוז ועד בעיות קוגניטיביות שונות.

לא לשכוח גם אומגה 3

המוח שלנו, וכמובן גם זה של התינוק, מורכב משומן ומחומצת שומן הנקראת DHA הנמצאת באומגה 3. זהו אחד התוספים שגופנו לא יכול לייצר בעצמו והוא זקוק לתוספים חיצוניים. ניתן לקבל אומגה 3 מדגים אך כיוון שיש בהם מינון גבוה של כספית, אין זה מומלץ לצרוך כמות גדולה במהלך ההריון. לפיכך, הדרך היחידה שבה ניתן לצרוך אומגה 3 היא על-ידי תוספים.

לסיכום, נראה כי רשימת ההמלצות ארוכה ומורכבת, כל תוסף מיועד למטרה אחרת וכולם נועדו לעזור בזמן ההריון. טרם השימוש בתוספים חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל ממנו הנחיות מדויקות שיש לפעול לפיהן.

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן