כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

יחסי מין בהריון – מיניות בהריון

קיום יחסי מין בהריון, מעוררים סימני שאלה ואי ודאות בקרב זוגות רבים במהלך ההריון. האם מותר לקיים יחסים בתחילת הריון? האם סקס של נשים בהריון בטוח? האם זה תקין כשמופיע דימום אחרי קיום יחסים בהריון ועוד . המשיכי לקרוא על מגוון הסוגיות שעלולות להטריד אתכם בנושא סקס בהריון.
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

קיום יחסי מין בהריון

תקופת ההריון מאופיינת בשינויים גופניים ונפשיים רבים, אשר בין היתר משפיעים על התפקוד, הרצון והחשק המיני. חשוב להבהיר שלרוב אין איסור גורף על יחסי מין בזמן הריון.

כשמדברים על יחסי מין בתקופת ההריון, מתייחסים בדרך כלל לשאלת החשק המיני – יורד או עולה. תקופת ההריון יכולה להיות חושנית ביותר, אך גם ישנם אלה שעבורם זו תקופה של עייפות והרגשה גופנית קשה והחשק המיני יורד ולמרות הירידה שחלה ברצון ובחשק המיני, לרוב הנשים – מותר לקיים יחסי מין במהלך ההריון.

ולשאלת הבטיחות – מותר או אסור ומה מותר. החשש העיקרי מיחסי מין בהריון נובע מהקשר שלהם לדימומים וצירים מוקדמים. את ובן זוגך יכולים ליהנות מיחסי מין ללא חשש, ברוב המוחלט של המקרים, אלא אם התעוררו סיבוכים רפואיים.

מה קורה לחשק המיני בהריון?

 מחקרים רבים מלמדים כי החשק והסיפוק המיני, יחד עם תדירות יחסי המין יורדים במעט במהלך השליש הראשון של ההריון, עולים או יורדים (זה לא חד משמעי במחקרים) במהלך השליש השני ושוב יורדים בחדות בשליש השלישי ולקראת הלידה. נראה כי אמצע ההריון הינה התקופה שבה הסיפוק והחשק המיני הם בשיאם, באופן יחסי, בזמן ההריון.

לשינויים הללו יש הסברים רבים ורובם קושרים לשינויים שגופך עובר בזמן ההריון. אולם, השינויים הללו יכולים להיות שונים בין אישה לאישה. לעיתים, כאשר יש הקלה מתחושת ההקאות/בחלילות ועייפות אשר מאפיינים את השליש הראשון תהיה עלייה מחודשת בחשק המיני כאשר הכבדות ועודף המשקל במהלך השליש השלישי שוב יובילו לירידה בחשק ובסיפוק המיני.

סקס בהריון- מותר ובטוח

כך או כך, קיימות מעט מאד הגבלות על קיום יחסי מין בזמן הריון ואת ובן זוגך יכולים ליהנות מיחסי מין ללא חשש. סקס או אורגזמה בהריון, ברוב המקרים לא יזיקו לתינוק שמוגן ע"י מי השפיר ושרירי הרחם. בנוסף, הפקק הרירי פתח צוואר הרחם, מסייע לשמור על התינוק מפני זיהום.

  • אורגזמה – תחושת אורגזמה בהחלט אפשרית ומותרת בזמן הריון, אם כי משתנה במהלך ההריון. בשליש הראשון נראה שהאורגזמות מתמהמהות, יוצרות תחושת לחץ בנרתיק ודגדגן. שינויים פיזיים והורמונליים במהלך השליש השני מאפשרים לחלק מן הנשים לחוות לראשונה בחייהן אורגזמות ואפילו שרשרת אורגזמות.
  • תנוחות – בשל רגישות בשדיים ועלייה בגודל הבטן, יחד עם העדפות המיניות של בני הזוג, יש לעיתים צורך לשנות תנוחות לקיום יחסי מין. הגמישות בשינוי תנוחות המשגל פוחתת ונדרשת יצירתיות רבה יותר, כאשר תנוחות של הגבר מעל האישה פוחתות ותנוחת האישה שמעל הגבר, אישה לצד הגבר וכדומה הן שכיחות יותר.

מתי יש לפנות לרופא?

 קיימות מעט הגבלות על קיום יחסי מין בזמן הריון. לרוב את ובן זוגך יכולים ליהנות מיחסי מין ללא חשש, אך אם התעוררו סיבוכים רפואיים יש לפנות לרופא המטפל.

  • אם הבחנת בדימום (בדומה למחזור חודשי) לאחר קיום יחסים
  • במידה והבחנת שיש דליפת מי שפיר
  • הופיעו כאבים דמויי כאבי מחזור,
  • אם חווית התכווצויות לא נעימות. בזמן אורגזמה בהריון התכווצויות הרחם עשויות לגרום לתחושה לא נוחה במקצת, אך התכווצויות קלות אלה אינן מסוכנות ואינן סימן שהלידה מתחילה. אחרי קיום יחסי מין בהריון.

אם מופיעים תסמינים אלה, אפילו אם הם קלים ובכל מקרה של ספק, מומלץ כי תפני להתייעץ עם הרופא/ה שלך, כדי לוודא שלא מדובר בבעיה כלשהי.

מתי לא לקיים יחסי מין בהריון

ישנם מצבים בהם מוטב להימנע מיחסי ממין בזמן ההריון:

  • כאשר היו סימנים של לידה מוקדמת בהריון הזה
  • צירים מוקדמים
  • כאשר ישנה פתיחה מוקדמת של צוואר הרחם במהלך ההריון (אי ספיקה של צוואר רחם (incompetent cervix), דבר שעלול להגדיל את הסיכון ללידה מוקדמת
  • כאשר יש שליית פתח או שלייה נמוכה
  • אחרי ירידת מים
  • דימום אחרי סקס בהריון. (רצוי להתייעץ עם הרופא)
  • חדירה – אין מניעה מחדירה נרתיקית במהלך ההריון, לעיתים יחסי מין וחשיפה לזרע עלולים להוביל לדימום או צירים מוקדמים ואלו המקרים בהם יש להימנע.
  • גירוי פטמות – מותר, אך לעיתים יכול להוביל לצירים מוקדמים ואז יש להימנע ממנו.
חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן