יחסי מין בהריון
תקופת ההריון מאופיינת בשינויים גופניים ונפשיים רבים, כאשר בין היתר משפיעים על התפקוד, הרצון והחשק המיני. חשוב להבהיר שלרוב אין איסור גורף על יחסי מין בזמן הריון, ולמרות הירידה שחלה בכך לרוב הנשים – כתלות במהלך ההריון שלהן – מותר לקיים יחסי מין במהלך ההריון. כשמדברים על יחסי מין בתקופת ההיריון, מתייחסים בדרך כלל לשאלת החשק המיני - יורד או עולה, ולשאלת הבטיחות - מותר או אסור ומה מותר. החשש העיקרי מיחסי מין בהריון נובע מהקשר שלהם לדימומים וצירים מוקדמים.
מה קורה לחשק המיני בהריון? מחקרים רבים מלמדים כי החשק והסיפוק המיני, יחד עם תדירות יחסי המין יורדים במעט במהלך השליש הראשון של ההריון, עולים או יורדים (זה לא חד משמעי במחקרים) במהלך השליש השני ושוב יורדים בחדות בשליש השלישי ולקראת הלידה. נראה כי אמצע ההריון הינה התקופה שבה הסיפוק והחשד המיני הם בשיאם, באופן יחסי, בזמן ההריון.
לשינויים הללו יש הסברים רבים ורובם קושרים לשינויים שגופך עובר בזמן ההריון. אולם, השינויים הללו יכולים להיות שונים בין אישה לאישה. לעיתים, כאשר יש הקלה מתחושת ההקאות/בחלילות ועייפות אשר מאפיינים את השליש הראשון תהיה עלייה מחודשת בחשק המיני כאשר הכבדות ועודף המשקל במהלך השליש השלישי שוב יובילו לירידה בחשק ובסיפוק המיני.
מתי לא לקיים יחסי מין בהריון? קיימות מעט הגבלות על קיום יחסי מין בזמן הריון. האישה ובן זוגה יכולים ליהנות מיחסי מין ללא חשש, ברוב המוחלט של המקרים, אלא אם התעוררו סיבוכים רפואיים.
האם יש הגבלות על אופן קיום יחסי המין בהריון? מכיוון שבזמן היריון ישנה נטייה זוגית להקפדה יתרה בכל הנוגע לבריאות האישה, מעדיפים שני בני הזוג להפסיק לקיים יחסי מין בכלל או מלאים. אין לכך הצדקה ורוב המקרים יחסי מין מותרים וללא הגבלות מיוחדות. כאשר המצב הרפואי מאפשר קיום יחסי מין, החשק עולה והזוגיות פורחת - יחסי המין, גם בהריון, יכולים להיות מענגים ומספקים כתמיד. לעיתים עם תנוחות חדשות ובקצב שונה.