כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

7 דרכים להקל על עצמך בהריון

תקופת ההריון יכולה להיות עת של שמחה, אך זו מלווה גם בלא מעט אי נוחות וקשיים. הקרסוליים מתנפחים, המשקל מכביד על הגב ועל הברכיים, חלקנו מרגישות בחילות וצרבות וההורמונים לפעמים משתוללים. לעיתים השינה נודדת ומחשבות מרחיקות את השלווה. על מנת להקל על עצמך בהריון, הנה כמה דרכים שמוכיחות את עצמן פעם אחר פעם.
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

על כאבי ההריון אנו לא צריכים להרבות במילים. אלה ידועים לך היטב, הקושי למצוא את התנוחה הנכונה שתניח לך לגלוש אל שנת לילה מרגיעה. בחילות, צרבות, ההורמונים לפעמים משתוללים ושינה טרופה. הנה מספר דרכים שמוכיחות את עצמן פעם אחר פעם איך תוכלי להקל על עצמך.

1. הדרך הנכונה יותר לאכול בהריון

אכילה נכונה בזמן הריון זו אכילה מגוונת, תוך הימנעות ממאכלים נאים ובפרט דגים לא מבושלים או ביצים לא מבושלות היטב. אך מה לעשות כאשר הבחילות מפריעות לך להזין את עצמך ולהעניק לעובר המתפתח את כל הדרוש לו? מפתיע שהחוכמה העתיקה הזאת הלכה לאיבוד לאורך השנים ורק כעת נשים מגלות אותה מחדש. הקפידי לאכול במנות קטנות. במקום שלוש ארוחות ביום, חלקי את האוכל למנות קטנות קטנות ואכלי במתינות. צנימים יבשים או אורז לבן נקי יכולים להתאים לפתיחת ארוחה. לאחר מעט מאלה, אפשר להמשיך עם עוד מעט אוכל מזין יותר כגון ירקות מבושלים וחלבונים. חשוב להמעיט ככל האפשר בשתיית קפה ואם אפשר, לעבוד לשתייה ללא קפאין כלל. בנוסף, אוכל פחות מתובל נחשב לקל לעיכול ומפוגג במידה רבה אפילו בחילות בוקר מהפחות נעימות. וכדי לשתות כראוי, אפשר להוסיף למים צלולים כמה טיפול של מיץ פרי טבעי, מעט לימון או ג'ינג'ר.

2. הכרית שמקלה מאוד בהריון

כרית הריון איכותית תסייע לך למצוא את התנוחה הנכונה, בכל ערב או לילה מחדש. בזכותה תיהני משינה טובה יותר וחוץ מזה, היא גם תוכל לסייע לך לאחר מכן בתנוחת ההנקה.

3. כך תקלי על גב כואב במיוחד

כרית להריון מקלה מאוד ומפיגה כאבי גב ואי נוחות, אבל ישנן נשים שצריכים עוד משהו. במידה והמשקל מאוד עלה בהריון ואם את מרגישה שאת צריכה אקסטרה תמיכה, אפשר להיעזר בחגורת הריון ייעודית. ישנן חגורות שיכולות לתמוך את הבטן או הגב לפי הצורך. מכיוון שלא טוב להרבות יותר מדי בשימוש בעזרים כאלה, זכרי מפעם לפעם להרשות לעצמך להשתרע על המיטה או הספה, עם כרית ייעודית.

באדיבות Tinokot

4. כך תקלי על בצקות ברגליים

באופן טבעי, בזמן ההריון הגוף אוגר נוזלים ולעיתים נוצרות בצקות. הדבר מאפיין במיוחד את פלג הגוף התחתון למשל באזור הקרסוליים. כשהעובר גדול או לפני לידת תאומים, הבצקת יכולה להטריד במיוחד וכך גם אם מזג האוויר בחוץ מאוד חם. ניתן להקל מאוד כאשר מגביהים את הרגליים בזמן שכיבה. אפשר להשתמש בכרית נוספת לרגליים ומדי פעם לשכב על הצד. בניגוד למיתוס, שתיית הרבה מים לא גורמת לבצקת לתפוח, אלא להפך, מסייעת בהורדת הבצקת. מדי פעם, הקפידי למתוח איברים, לא לשבת יותר מדי ברציפות או לשכב ללא תנועה.

5. כך תשני בזמן ההריון טוב יותר

לקראת השליש האחרון של ההריון, גדל הקושי של נשים רבות לישון בשלווה. בעיקר קשה למצוא תנוחה נוחה. במידה וכך קורה, היעזרי בכרית גדולה, שתאפשר לך נקודת משען נוחה. נשים מסוימות מדווחות כי דווקא יותר נוח להן לשכב על הצד, כאשר הכרית מונחת בין הברכיים. המלצה נוספת לשינה נוחה יותר היא לשתות יותר נוזלים במהלך היום ופחות בשעות הערב. כך תקומי פחות לשירותים בשעות הלילה. מחזור השינה פחות יופרע ותשני יותר בשלווה. תוכלו לשלב מוזיקה מרגיעה ברקע, פתרון נהדר ומרגיע שגם מפיג כאבים בטבעיות.

6. עיסויים בהריון

אימהות רבות מטפחות קשר חשוב עם הרך הנולד באמצעות עיסוי תינוקות. יחד עם זאת, גם בזמן ההריון תוכלי להפיק תועלת רבה אם תתפנקי עם עיסוי שניתן לך באווירה רגועה. תוכלו לפנות למומחית עיסוי לנשים בהריון או להזמין מעסה אלייך הביתה, בהתאם לנוחות ולהעדפות שלך. זה מצוין למחזור הדם, תורם להרגעה, לתחושת שחרור ואפילו לשינה נעימה.

7. פעילות גופנית מתונה

פעם המליצו לנשים הרות להרבות במנוחה ובפרט בשכיבה במיטה. כיום, ממליצים להמשיך בפעילות גופנית מתונה, אפילו סמוך למועד הלידה. כמובן, צריך להקשיב לגוף ובמידת הצורך להתייעץ עם רופא, אולם זכרי את הכלל: הריון לא בהכרח מצריך את השבתת הגוף ופעילות יכולה לסייע ללידה יותר קלה.

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן