כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

מתי להגיע לחדר יולדות

יש סיבות רבות ומגוונות להגיע לחדר לידה או למיון יולדות במהלך ההריון, אך כשהגיעה השעה וזמן ללדת ישנם סימנים בגללם יש לפנות לחדר לידה ללא היסוס - צירים, כאבים, דימום, ירידת מים או הפחתת תנועות עובר. התיק לבית החולים כבר אמור להיות מוכן בשלב זה כדי שתוכלי לצאת בכל רגע. אז מתי כן כדאי לצאת לחדר לידה?
זמן קריאה:
5 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מתי להגיע אל בית החולים?

את השלב הראשון של הלידה כדאי להעביר בבית, ולא לרוץ אל בית החולים ישר עם הציר הראשון. צריך לזכור כי החיים האמיתיים אינם כמו בסרטים, בהם האישה מקבלת את הציר הראשון, וישר רצה לבית החולים. הגעה מוקדמת אל בית החולים תגרום להמתנה ללידה להראות ארוכה מכפי שהיא באמת.

צירים

בשבועות האחרונים להריון, נשים רבות מרגישות צירים סדירים, בעיקר בשעות הלילה. זו דרכו של הרחם להכין את עצמו לקראת הלידה. הצירים יכולים להתבטא בהתכווצויות בדומה לכאבי מחזור, או כלחצים בבטן התחתונה או בגב התחתון. צירים שאינם צירי לידה הם קצרים ולא סדירים, כלומר המרווחים ביניהם משתנים. לרב הם אינם כואבים מאוד, אם כי הם בהחלט לא נעימים.

צירי לידה אפקטיביים הם כואבים, במרווחים סדירים של כ 3-5 דקות,הם נמשכים כדקה עד דקה וחצי בכל פעם, ועוצמתם הולכת ומתגברת. צירים כאלו מייצרים פתיחה ומחיקה של צוואר הרחם, לקראת לידה פעילה. המטרה היא להעביר את השלב הראשון של הלידה (השלב הלטנטי) בבית ולא לרוץ מיד לבית חולים, טרם שהתחילה לידה פעילה. זהו גם הזמן המתאים להגיע לבית החולים.

ירידת מים

במהלך ההריון, מוקף הבייבי שלך במי שפיר בתוך שק השפיר, שמרפד את העובר ומגן עליו. בשלב מסוים נקרעים קרומי השק ובלשון העם- ישנה "ירידת מים". קרומי השק יכולים להיפקע בתחילת הלידה או בשלב מאוחר יותר במהלך הלידה.

לרוב מדובר באחד הסימנים המוקדמים ללידה. לעיתים תהליך ירידת המים איטי ומתבטא בטיפטוף של כמות קטנה של נוזל בלבד. לעיתים פוקעים המים בפתאומית והתחושה היא של נוזל שקולח ופורץ החוצה. האופן שבו פוקעים המים משתנה מכיוון שראשו של העובר סותם לעיתים את צוואר הרחם, וכך כאשר הוא זז בורח יותר נוזל החוצה או פחות. לעיתים מים יכולים לרדת לאורך הצירים, והטפטוף יימשך עד שהתינוק ייוולד.

כדאי לך להניח מגבת בכל מקום שאת יושבת בו בבית או ברכב בדרך לבית החולים, כדי למנוע התרטבות מנוזל השפיר.

כיצד יש להתנהג אחרי ירידת מים?

אחרי ירידת המים, כדאי שתמנעי מאמבטיה מאחר ותינוקך אינו מוגן מזיהום כפי שהיה כששק מי השפיר היה מלא. אחרי ירידת המים לרב יש לך עוד זמן עד שתתחיל לידה פעילה -אם המים ירדו נקיים וצלולים, את יכולה להמשיך ולעשות את כל הפעולות הרגילות – לזוז ולהתנועע ובנחת לקחת את תיק הלידה ולהתארגן ליציאה לחדר הלידה.

מתי יש להזדרז ולהגיע חדר לידה?

אם ירדו מים דמיים עם ריח חריף, או מים עכורים (מכילים את הצואה של התינוק), סימנים שעשויים לרמז על מצוקה עוברית. במצב זה יש להתארגן ולצאת מיד לבית החולים.

כיצד תזהי ירידת מים – כשיש לך ספק?

לעתים קשה לדעת האם מדובר במצב של ירידת מים או הפרשה. כאשר השטף הוא גדול – אין דילמה. זו ירידת מים. אך כשהזרם קטן, או שאת מוצאת רק כתם לח בתחתונים. בכל ספק אין ספק – פני לרופא/ה שלך. תמיד אפשר לוודא זאת בעזרת בדיקה גופנית או אולטרסאונד.

ירידת מים מוקדמת

ירידת מים המתרחשת לפני שבוע 37, יש להגיע מייד לבית החולים.

ומה קורה בחדר הלידה?

אם את מרגישה שירדו לך המים, הגיע העת להתארגן ולצאת לחדר לידה. בכל מקרה של ירידת מים, גם אם עדיין אין לך צירים, תמיד תתבקשי להישאר בבית החולים. אצל רב הנשים לידה מתחילה זמן קצר אחרי שירדו המים. (כדאי שתרשמי לפניך את השעה שבה ירדו המים). אם את תוהה כמה זמן אחרי ירידת מים תלדי, התשובה היא שקשה לומר בוודאות. אורך הלידה שונה מאחת לאחת ושונה בין לידה ולידה! אם החלו כבר צירים- כדאי לך להכנס לאפליקצית תזמון צירים ולהתחיל במעקב.

אם מתרחשת אצלך ירידת מים ללא צירים – יתכן שהרופא יציע לך זירוז לידה במטרה לזרז התפתחות צירים ולידה. זאת על מנת להקטין את הסיכוי לזיהום שגדל ככל שמתארך הזמן בין ירידת המים להתחלת הצירים. ברוב המקרים גם תקבלי אנטיביוטיקה לאחר מספר שעות (12 או 18, תלוי בבית החולים) כדי להימנע מזיהום.

כשהמים לא פוקעים

לעיתים המים לא יורדים והרופא צריך להתערב. כדי לזרז את הלידה, הרופא יכול לפקוע את שק מי השפיר. במקרה כזה, אמורה להתחיל לידה תוך מספר שעות. התהליך עצמו אינו כואב אבל יתכן שתחושי בחוסר נעימות ויתכן שתרגישי בנזילה עדינה או בזרם גדול של מים חמימים.

אם את לא בטוחה שהתחילה אצלך לידה, התייעצי עם הרופא/ה שלך כדי לאשר זאת.

סימנים נוספים שבגללם יש להגיע לחדר לידה

דימום – בכל מקרה של דימום, בכל שבוע של ההריון, יש לפנות באופן מיידי לבדיקה.

דימום נרתיקי – במקרה של דימום מהנרתיק.

כאבי בטן חמורים – במקרה של כאבים חמורים בבטן ו/או בגב ללא הפסקה בין ציר לציר.

הפחתה בתנועות עובר – בכל מקרה שיש שינוי כמותי במספר התנועות, חשוב לפנות באופן מיידי לחדר לידה.

המידע באתר אינו מחליף חוות דעת מקצועית ואין להסתמך עליו בשאלה מתי והאם לגשת לבית חולים

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן