כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

מותר ואסור בהריון- ולא רק בתזונה

נשים רבות בהריון תוהות מה הדברים היומיומיים והלא-יומיומיים אשר מותר להמשיך לעשותם או אסור להמשיך לעשותם בהריון. תקופת ההריון, אחת התקופות הכי מרגשות בחייך. תקופה מלאת שימחה ואושר אבל גם מלאת דאגות ושאלות. איזה בילבול.... מה מותר ומה אסור בהריון, מה הוא רק מיתוס וממה באמת צריך באמת להיזהר. אז בלי לחץ, את לא לבד. אנחנו כאן בשבילך עם כל המידע: מה כן ומה לא. כל המידע המעודכן והרלוונטי לך. המידע חשוב, וילווה אותך במהלך ההריון הזה ואולי גם אחריו.
זמן קריאה:
6 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

טיסה

מותר לטוס בזמן ההריון, כאשר בטיסות ארוכות במיוחד יש להימנע מישיבה ממושכת בזמן הטיסה, להפקיד על שתייה מרובה ולשבת בצד המעבר כדי לאפשר כל זאת בקלות. החשש הוא כי שילוב של טיסה עם הריון מעלה את הסיכון להיווצרות קרישי דם ברגליים, ולכך נועדו ההמלצות לעיל. ברור שאם יש סיבוכי הריון או מחלות רקע הרי חשוב להתייעץ עם הרופא שלך לגבי צורך בטיפול לדילול דם טרם הטיסה בכלל ועל בטיחות הטיסה בפרט. כדאי לציין עוד 2 נקודות לא רפואיות: רוב חברות התעופה מבקשות אישור טיסה, מהרופא (ומחשש ללידה במטוס ייתכן ולא תאשרנה טיסה אחרי שבוע 36). כמו כן, חשוב לדאוג לביטוח רפואי מתאים אשר יכסה סיבוכי הריון שונים ואף הפלה או לידה בחו"ל (כאשר חלק מחברות הביטוח לא מנפיקות פוליסה מעבר לשבוע 28-30). אין מגבלה רפואית על השבועות בהם מותר לטוס ואם יש מגבלה היא בעיקרה מטעם חברת התעופה או חברת הביטוח.

קפה

ככלל, מותר לשתות קפה בהריון, אולם בגלל החשש מהעלאת הסיכון לסיבוכי הריון, כגון הפלות ומשקל לידה נמוך, ההמלצה היא להגביל את שתייה הקפאין (בין אם בקפה או במשקאות מכילי קפאין אחרים). חשוב לציין כי למרות זאת לא נמצאו ההוכחות ברורות או חד משמעיות כי קפאין עלול לגרום לפגיעה בעובר בהריון וגם במקרים בהם נמצא קשר מזיק לקפאין זה היה בכמויות של מעל 5 כוסות קפה או יותר. נכון להיום ההמלצה המקובלת היא להגביל את צריכה הקפאין לעד 200 מ"ג ליום, בכל שלבי ההריון. זה שווה ערך ל – 2 כוסות קפה או 4 כוסות קולה ביום, ויותר מכך אם מדובר במשקאות נטולי קפאין.

ואיך להמתיק את הקפה?

אין מידע חד משמעתי שמראה כי ממתיקים מלאכותיים מזיקים בהריון, ולכן מומלץ להגביל את צריכתם בזמן ההריון. סוכר כמובן הוא אפשרי, הוא אינו מזיק ישירות לעובר, אך ככלל מדובר במזון שאינו בריא לאימא, בוודאי בכמות מוגזמת.

מאכלים שאסור לאכול בהריון

ישנם מאכלים שאסורים לאכילה בהריון, ומאכלים שעדיף לאכול רק בבית. ישנם סוגי מזון שמומלץ להימנע מלאכול, כיוון שהם עלולים לפגוע בהתפתחותו התקינה של העובר וחשוב לזכור שלא להתפתות לאותם אלה שמכילים חומרים שעלולים להזיק לך ולעובר. הקפדה על ההנחיות תפחית סיכונים אלו.

דיאטה בהריון – מותר או אסור?

דיאטה בהריון אינה מומלצת לנשים שמשקל גופן תקין לפני ההריון. לנשים עם עודף משקל או סובלות מהשמנת יתר ממומלץ להתייעץ עם הרופא/דיאטנית.

שגרת טיפוח

נשים רבות תוהות במהלך ההריון האם טיפולים קוסמטיים שיגרתיים, אותם היו מבצעות דרך קבע לפני ההריון, ראוי וניתן להמשיך בהם גם במהלך ההריון. בכל מקרה חובה ליידע את הקוסמטיקאית לפני תחילת טיפול הפנים אודות ההריון כדי שתמנע משימוש בחומרים ובשיטות טיפול שאינם מותרים בהריון. היכנסי לקרא את כל המידע הנדרש על שגרת הטיפוח שלך: מטיפול פנים ועד הג'קוזי וקו הביקיני.

ספורט בהריון – מותר או אסור?

במידה וההריון שלך תקין את כנראה יכולה לבצע כמעט כל פעילות גופנית שביצעת קודם לכן, כולל ריצה בהריון. ( בכל מקרה, עלייך לקבל אישור מרופא/ת הנשים שלך) במידה ולא התעמלת לפני ההריון ובהתאם למצבך, את יכולה להתייעץ עם הרופא/ה, לגבי התעמלות ופעילות ספורט בתקופה זו.

עישון

קיים קשר ברור בין עישון לבין סיבוכי הריון שונים – הפלות, עיכוב גדילה, תמותה עוברית, הפרדות שלייה, שליית פתח וירידת מים. לכן, ההמלצה היא גורפת להימנע מעישון במהלך ההריון עם שאיפה ברור להפסיק לעשן עוד טרם ההריון, בכל כמות שהיא.

אלכוהול

קיים קשר ברור בין צריכת אלכוהול לבין סיבוכי הריון שונים, הנכללים תחת תסמונת הנקרא Fetal Alcohol Syndrome – תסמונת זו כוללת: עיכוב גדילה, מומי פנים ופיגור שכלי והתפתחותי. ככל הנראה קיים קשר ישיר בין כמות צריכה האלכוהול לבין סיבוכי ההריון, כך שההמלצה היא להימנע מכל צריכה אלכוהול, אך סביר כי צריכה של עד כוס יין ביום לא תוביל לנזק עוברי.

רנטגן

יש מגוון של שיטות וצילומי רנטגן – החל מצילומים פשוטים, דרך בדיקות CT ו MRI. ככלל, צלום רנטגן בודד אינו מגיע לערכים המזיקים לעובר, כך שזה מותר במידה ויש צורך רפואי – בין אם זה צילום שיניים, רגליים, ידיים ועוד. כך גם נכון לגבי בדיקת MRI, שבהעדר חומר ניגוד מותר בזמן הריון. לא כך לגבי CT, שמותרת בהריון אך מומלץ להגביל את השימוש ככל הניתן ובעיקר להימנע מחשיפה ישירה של הבטן.

שיניים

מותר לעשות טיפול שיניים בהריון, מכל סוג שהוא ולרבות תחת הרדמה. כמובן, שיש ליידע את רופא השיניים בדבר ההריון.

תנוחות שינה

בעקבות החשש שתכולת ההריון תלחץ על כלי דם שמזינים את הרחם ואת הגפיים התחתונות, קיימת הנחייה אמונה או הנחייה (לא מבוססת) שלא לשכב על הגב בהריון. אבל, כאשר ההריון הוא תקין ואין בו סיבוכים הרי שזו המלצה לא מבוססת. בכל מקרה, קשה לשלוט בתנוחה – ובמיוחד בזמן שנה – לא ניתן להימנע משכיבה על הגב. כמובן, שאם יש בעיה או חוסר נוחות אז כדאי לשנות את התנוחה. כמו כן, כאשר יש סיבוכי הריון או משהו לא תקין, אז מומלץ לשכב על צד שמאל (כלי הדם הנ"ל נמצאים בצד ימין ושכיבה על צד שמאל עוזרת למנוע לחץ של הרחם על כלי הדם שמספקים דם לרחם.

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן